Facebook R.I.P version

Jan 9, 2011


Ni kesan aper yang korang leh buat bila fb deactivatekan nanti. Yer lah. 80% yang hidup kat muka bumi ni semua pakai fb . Yang saiz XS, S , M , L sampai la XXXXL..  ader yang dah nak masuk kubur pun pakai fb . kahkah.Kucing dengan tikus  rumah sewa aku ni pun ngadap fb pakai P1 Wimax la syial. tak guna! Aku gak yang bayar bill korang

1. Hantuk kepala kat dinding sebab bohsan fb takder.

2. Bukak myspace/friendster/twitter and etc.. <perkara ni biasanya dilakukan oleh golongan2 tak normal.>

3. Menangis tak nak tidur malam. Mak bagi susu pun tak nak. Terajang dinding , mangkuk , kuali & periuk..

4. Mogok depan kedai mamak , tak pun dekat shopping mall , depan balai polis boleh gak.

5. Lari rumah tak bawak laptop. Merajuk kononnya.

6. Hempuk2 lappy korang sampai berdarah.

7. Bakar laptop korang sebab dah tak berguna.

8. Buat laporan polis. Dakwa yang Mark Zuckerberg buli korang.

9. Panggil Karam Singh Walia buat liputan terkini.

10. Lempang kawan korang laju2!

11. Cari bomoh , bomohkan Mark Zuckerberg suruh bukak balik fb.

12. Para perdana menteri seluruh negara buat konspirasi nak fb semula.

13. Lebih ramai Zombie facebookers akan lahir.

14.  Mahluk2 "login facebook dapat rm100" Bankrap.

15. Manusia jadi normal balik.

16. Yang penting , takleh nak promote blog aku kat kawan2. haha

Memang ader kes fb yahudi lah , millatfb lah (ingat tak?) , sokong guna profile warna hitam lah aper lah , tapi aku tengok takder sorang pun deactivate account. Semua update status yang merapu naikkan bisnes derang. Sampaikan ader yang nak bunuh diri siap upload status kat fb lagi.  Nak bagi orang tau.

Majoriti terkejut , sedih , melolong , melalak , jatuh kerusi ,  makan orang pun ader bila dengar berita ni. Jangan nak kata aku sepakat dengan Yahudi. Tak di nafikan fb ni sangat2 penting . semua fb. Peminat fb ni lebih tinggi dari peminat bola sepak atau bola keranjang , takpun volleybeach. haha. =)


jangan marah aku pasal post ni. nanti aku tembak sorang2! haha

miskin tapi ber-lamborghini

Jan 8, 2011



Nak kata aku ni taksub kat Lamborghini ni , takderlah sgt. L AM B O K K I N I. Memang takder kot. aper ader? setakat kereta sempit & panjang & beribu2 harga dia .Ni , nak masuk pun kena bongkok sampai 65 darjah . Yang sampai terhantuk pintu tak nampak pun ader gak.Rabun barangkali. Aku kalau nampak "scene" tu depan mata , memang aku gelak kuat2. Pakai mike pun takper.

Kepada peminat2 kereta tu , jangan rasa sakit hati. kalau nak rasa pun boleh jer. contact aku siap2. Boleh aku sipakan passport nak g luar negara . RUN-AWAY project kata orang kampung aku.Yang macam dalam 8tv tu ha.

 Aku ni nak la heboh ciket , banyak2 tak boleh. Riak2 ni tak elok. ha , aku ni lebih minat kancil. aper itu. 
K A N C I L.  eleh , aku dengar korang cakap "ellllleeeh... gelabah" . ingat aku tak tau ker? haha

Aper ader? ha , ni aku bagitau , kancil tu kecik & sempit dan takleh sumbat 6,10 orang sekali harung macam bus buruk . selagi ader orang , selagi tu la kau menyempit dalam bus tu. lagi2 kalau dapat pak cik bus gatal. pergh.. nampak jer ader pompuan nak naik bus yang tahan tunjuk ketiak , kaki semua ( ala2 iklan deoderan dgn shaver)   " masuk dik! masuk dik! ha!kau , kau , kau , yang kat blakang tu blakang lagie!" wah.. aku dah menyempit tak cukup nafas + bau deoderan yang less-effective manusia lain... aduh!
Aku rasa cam nak baling tin sardin jer kat pakcik driver tu.. tak kena kepala , kena badan dia yang buncit tu pun bole.. takder hal lah! .. 

perodua jer kot. aper ader? 

Eleh. korang jangan ingat aku tak mampu nak beli sebijik. boleh jer. aku bayar cash lagi.. tak main la VISA , MAYBANK , BSN , PTPTN , MASTERCARD lah aper lah... tak larat aku nak list kan. ingat aper? kaunter pertanyaan? takder2. jangan harap lah. aku ni kejam tau. miskin2 pun boleh beli lamborghini. Yang duk mengemis pun bole.

memang kali ni aku nak berlagak habis . tengok ni!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

yer. seperti yang korang jangka. memang AKU YANG ADER KAT DALAM LAMBORGHINI ORANGE   tue.. 







hey kau! pendek!

wah. pendeknyer aku. 163 cm jer takat tinggi aku dari hujung kuku kaki aku sampai pangkal rambut aku yang natural blonded looking ni .ceh!

mak: ucu! potong rambut! nak jadi aper ha rambut panjang cam mat rempit tu..(nada garang)
aku: mak jealous eh.. hehe * hampir2 aku terkencing kerana ketakutan. tapi aku gagahkan jua.Menly habis ah!

^ PAP! ^ penampar sebijik diringi lagu kasim slamat hinggap kat pipi kiri. aduh. tak slamat aku dibuatnyer..

Hold on. Aku bukan nak buat entry pasal aku ni tinggi cam galah panjang lah aper lah. aku nak buat entry pasal kau perempuan pendek!  hey hey! bukan pendek tu , nak cakap pendek ni :




ha.. bertapa pendeknyer korang si gadis yang aku tengok. Bagi kaum lelaki aku rasa memang sangat kacak dan macholah kalau ader rambut pendek , ala2 David Beckham gitu . Yang berjela2 macam lalang tumbuh tak cukup tanah tu takyah cerita la.Aku pun tak paham. Nak kata ekor kuda tu ader jugak siap blond2 lagi. pergh. Aku ingat pompuan , lenggang sana , punggung tonggek sampai nak tercabut ke sini .....
alih2 , mamak... er.. 

 Masa teman kawan aku g potong rambut kat saloon tadi , aku yang tengah bosan tahap petala kelapan pun  mla la selak2 buku fesyen rambut yang dah berabad kat atas meja ni. dah terkoyak sana sini aku tengok macam kena lahap dengan tukang gunting rambut tu. lapar kot. Lagi2 dengan pakaian derang yang ketat habis la. sampai nak terkoyak aku tengok. pergh.. dengan rambut pendek berblonded tu.. kau ingat aku tak tau ker tu free? ceit! takyah berlagak la..Aku rasa cam nak buat mogok jer tadi kat kedai saloon tu. urgh! Nak jer aku sumbat pompuan tu dengan shampoo , wax , hair dryer kat mulut dia.. selagi muat masuk jer! dah la buncit. haha . back to the book , content dia mmg mantap! rambut perempuan yang pendek gila habis!!!!






lagi...


ouh. ni bukan pendek. ekor kuda sebenar! haha



lawa ker?




 ni cucu justin bieber. hehe



gr....arrr.....


"I akan cari u malam ni hakym! "
aku: omg.

 
hercules?



ni menarik. haha.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ni aper cerita?
p/s: aku ingat nak letak title "rambut P E L I K " . ah! silap lah aku!

1st time tengok internet

Jan 7, 2011

Tiba2 aku teringat time kecik2 aku ngadap sebuah komputer yg ader internet coverage. WAH. Sengih2 cam monyet dan sekutunya. nasib aku ader lesung pipit. comel jer.hihi. Pendek kata aku ngadap segala perkara ni kat cyber cafe (cc). memang agak teruja lah dengan layanan mak cik kedai tu yg agak berabad sebab nak duit aku. yerlah , pergi mana2 cc pun rm2/Hour . Mahal giler!  Yang aku ni pun satu ,  dudukla mengadap komputer windows XP yg tak seberapa tu. dah la lembab macam siput sedut.  nak salahkan saper? Nak jer aku tempeleng komputer tu sebab lembab habis. RUGI !

Yang paling tak boleh bla,  aku g habiskan duit aku untuk main popcap.com games / Miniclip.com / yahoo games and yg bersekepala. Memang syiok habis la sampai mereng otak aku dibuatnyer. Rabun pun satu hal. Nak salahkan saper ni?
 Memang habis duit aku kesitu. Cam bodoh plak bila ingat2 balik. Main game yang ntah aper2 . pastu menangis hentak kaki sampai terajang dinding kalau mak tak bagi pergi. Mogok tak nak makan segala bagai sampai kena rotan dengan abah. *ok. ni rahsia aku dulu , aku takkan bagitahu korang!

 Time tu la aku kopek semua cc yg ader kat tempat aku. aku pedulik hape.lantak lah. sampai aku demam balik rumah sebab ke"obsesan" aku. menyesal! mak aku pun dengan seronoknya memulakan ceramah nyer yang berkajang-kajang tu. sedikit sebanyak aku belajar dari kesilapan.Kena pelempang kanan , belah kiri tak sakit lagi.haha. Aku hadap lagi benda alah tu.

ok. serius. ni bukan cerita aku. aku tak pernah buat hal camni. ni anak jiran sebelah punya cerita.
jangan nak main tuduh2. kalau korang tuduh ni cerita aku, aku ketuk sorang2. haha


jealous lah korang dengan lesung pipit aku!

tips nak buat entry!

Jan 6, 2011

Kali ni aku nak citer macam mana korang leh dapat inspirasi untuk conteng blog korang dengan carutan penuh makna bagaikan diari untuk dipratonton. skema kan aku? memang lah boleh dapat inspirasi tapi korang mesti terguling2 nak fikir camner nak ekspresikan blog kau sampai orang lain akan terkejut , melalak , melolong macam kena sawan bila baca entry kau. Aku baru jer dapat hayati penulisan blog yang pernuh bermakna sambil buang masa. bayar aku cepat! penat jer aku fikir. banyak chantek nak tau free free. masuk tandas yang ala2 sarang tikus pun kena 30sen. dah. aku tak harap korang gelak. haha

1. Korang kena rela hati untuk letak jari jemari korang dekat keyboard.  pastu taip lah segala bagai apa yang korang fikir mencarut siket , kutuk semua orang/benda termasuk kucing/lalat rumah korang untuk dijadikan contoh. baru nampk menarik. tapi kalau blog korang kena band , seriously jangan cari aku.

2. Jadi copycat. kau copy jer entry blog orang lain. pastu dengan megahnyer korang post kan kat blog kau sendiri. kalau kau ditangkap, bawak kes ni kemahkamah. cari lawyer yang mahal2.  make sure gak yang tua dan dah bertongkat sebab diorang lebih banyak pengalaman. cari yang pencen pun tak salah. haha

3. Alert dengan alam sekeliling. kau skodeng mak cik blakang umah pun leh dapat inspirasi. AWAS. aku tak sarankan perkara ni melainkan kalau korang betul2 gila. takpun kau g la habiskan duit PTPTN korang tu buat amal jariah. merompak ker , sure leh dapt banyak idea. tulis entry "ROMPAK ROMPEK"

4. Kena ada perasaan untuk menulis. kalau takder , jangan! baik kau buang masa dengan perkara berfaedah contohnya makan meggi , tidur , fbing , menggedik , makan friskies ok gak.

5. Pastikan internet korang tak putus2. kalau tak niaya jer nanti bila takder line. tak dapat nak update post. Menangis tak berlagu la korang.  mogok lah, berkabung lah segala bagai depan warung mamak. buat malu jer.

ok. tu jer aku nak cerita. tapi kalau macam blog korang tak dapat sambutan cam blog aku ni, jangan salahkan aku k. charge untuk tips2 ni aku kenakan 5kupang jer. murahkan? cepat klik nuffnang aku! haha. chaw.

suey !

2011 dah masuk! wallah! mmg aku shopping habis meraikan duit PTPTN aku yg baru jer ke udara.
dapatla mengubat rindu kat bau baju baru, kasut baru, beg baru dan sebagainya dalam kedai2 shopping mall tu. (ok , jangan kutuk aku pasal post aku yg sebelum nie.)
Well, mmg semua tu buat aku gembira terlebih . aper org kata? overexcited terlebih? yer lah . tu la menatangnyer.tapi pastu macam2 jadi dalam satu minggu start 3/1 (hari aku start klass)

1st day jer aku dah klua surat khabar menyatakan budak kecik accident tengah jalan front page wo. besar lagi muka aku terpampang. tapi aku lupa nak simpan surat khabar tu. haha.
ok. aku tipu.
padahal memang aku accident pun. sedikit sebanyak dapatlah perhatian org kata. mesti sebab Malaysia ni baik2 belaka.  aku jatuh tepi jalan tersadung terbang segala bagai pun ader org buat "thumbs up". memang aku terharu giler. thanks! =) *mula la aku mencarut dari pagi sampai malam
 aku tak nak la tulis panjang2. memang berbirat lah tangan aku . dah tak cantik. nak buat plastic surgery tak mampu. PTPTN tak cukup. ala, luka siket. kata lelaki gagah kena la tabah. jangan menangis. korang ingat aku tangki air bocor ker?

ok. cukup ejer entry aku. ade klass (ponteng) haha.

alah kau ber"branded"

Jan 1, 2011

Hi semua blogwalkers/blogjoggers/blog"pedastrian"...
Julung kali aku nak post something yg merepek logik akal "bernas" bila aku dah takder kerja di samping beg dompet tersayang sbb tebal  ! haha

Yer lah. aku nak cerita pasal makhluk stuff  sesuatu bernama "B R A N D E D" atau barang  B E R J E N A M A. Kalau nak aku "list"kan mmg tak mampu walaupun aku tau <sikit pun aku tak nak.> wah. banyak chantek? g google lah yer. internet ada. nanti aku kena BANNED plak tak pasal2.  lol.

Well , aku tak nafi barang branded ni CHANTEK, KOSONG , ADER UMPHHH bila si pemakainyer angkat hidung sampai mengalahkan "Pinnochio" yg panjangnyer tak lebih dari panjang menara KLCC.padahal sama jer macam kat "uptown" aku tgk . yg plain tu rm10. ader yg 2 rm15.

hah , Nak kata aku jealous la tu , memanglah aku jealous sebab aku takder pun. kalau ader pun berapa helai jer. korang pun mesti sama 9X9 jer.
 ni aku nak bagitau K O N S E P pakai branded2 nie.




1. Bila sarung dari atas sampai bawah (kadang2 macam tak cukup kain) , mesti korang keluar rumah dgn bangganyer. yer lah, nak tunjuk kat masyarakat. (kata orang baru ader semangat & berkaliber & kemas & bla bla bla.)



2. Perasaan takut kotor. sebab certain kotor takleh hilang bila korang basuh. pakaila dynamik ker, sofilan ker,mohawk hercules ker. takder maknanyer. last2 tompok sana sini pastu malu nak pakai. "dah lapuk" katanyer. pakai bila cabut rumput tepi rumah.

*perhatian. basuh pakai tangan k. 


3. Bila pakai kasut kulit pulak , takut calar bila kena kejar anjing. dan bila dah terkoyak ?
 alah. kantoi. ibu jari aku ter"sexy".. adoi. Oh aku tau. aku baru jer fikir  "GIRLS YG SUKA PAKAI HIGH HEELS tu sebenarnya bagus sebab boleh  BUAT KETUK "KEPALA" PEROMPAK SAMPAI MATI."baru lah bermanfaat. pastikan hujung high heels tu kayu atau besi tulen. moga2 dipermudahkan untuk buat kerja "amal". haha




4. Jam??? "water racist" ? apa ada hal? kena rompak ker, korang guna jam murah ker mahal ker still boleh  baling kat perompak sampai mati. make sure yang besar gedabak tau.

5. Menyesal sbb baju "kesayangan" yg baru dah kotor. mula la nak maki hamun mamak kedai makan, mesin basuh 2nd hand la , baling handphone kat anjing la , sepak rum8 korang laju2 , tak pun menangis 40 hari 40 malam. siap buat tag R.I.P lagi tue. (simpan dekat drawer almari side bawah  sekali)

6. Ni tindakan drastik :
    a. beli baju baru.
    b. gadai teddy bear kat kedai pajak sebb takder duit / rompak pengemis tepi jalan and etc.
    c. borong sakan tak ingat homework. kucing kat rumah nazak sampai sms beli friskies tak reply.
    d. cari dinding. ( imaginasi sendiri  k ) aku punya imaginasi kena sensored.


Tolong jangan cakap yg aku list-kan ni "bukan konsep" tapi "perasan perasaan". mak aku suruh letak k.
bukan nak kutuk. tapi. REALITI.  aku ???


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



ooops! tukang gaji rumah aku lah. hihi


 p/s :  aku sebenarnyer nak beli ZARA sbb ader sale. haha
Related Posts with Thumbnails